Αρχαιολογικοί Χώροι
η ιστορία της Μεσσηνίας

Σε κάθε ταξίδι η αναζήτηση αρχαιολογικών χώρων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναψυχής. Παρακάτω, αναφέρονται ιδιαιτέρως χαρακτηριστικά μέρη που χρειάζεται να επισκεφτείτε, για να έρθετε πιο κοντά στην τοπική ιστορία.

Μυστράς: Εντύπωση προκαλούν οι βυζαντινές εκκλησίες που έχουν σωθεί καθώς και οι τοιχογραφίες τους. Η αρχή της Καστροπολιτείας βρίσκεται στους Φράγκους το 1249, αλλά η άνθησή της ταιριάζει χρονικά με την βυζαντινή περίοδο.

Αρχαία Μεσσήνη: Η πόλη της ελληνιστικής περιόδου ενθουσιάζει με τις αναστηλώσεις των οικοδομημάτων της.

Αρχαία Ολυμπία: Ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. Η επιβλητική ιστορία του τόπου θα σας συνεπάρει.

Κάστρο Κορώνης: Η Καστροπολιτεία της Κορώνης που χτίστηκε από τους Ενετούς.

Κάστρο Μεθώνης: Άλλη μία Κατροπολιτεία χτισμένη από τους Ενετούς. Το «Μπόυρτζι», το επιθαλάσσιο οχυρό μαγνητίζει τα βλέμματα.

Ανάκτορο Νέστορα: Το μυκηναϊκό ανάκτορο θα το βρείτε στο 12ο χλμ προς την Χώρα. Ως προς την ακμή του είναι το δεύτερο. Πρωταρχική θέση κατέχει εκείνο του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες.

Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας: 7 χλμ μακριά από το Ανάκτορο θα ανακαλύψετε αυτό το μουσείο, το οποίο διαθέτει μια ποικιλία εκθεμάτων του χώρου και τάφους της της περιοχής εκείνης της περιόδου.

Νεόκαστρο Πύλου: Είναι ένα τούρκικο κάστρο από το 1573 το οποίο έχει διατηρηθεί άψογα. Στο εσωτερικό θα βρείτε το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και το νέο μουσείο της Πύλου.

Παλαιόκαστρο Γιάλοβας: Ακολουθήσετε ένα μονοπάτι στο τέλος του δρόμου που οδηγεί στην παραλία της Χρυσής Άμμου στα αριστερά που οδηγεί προς τον λόφο και δε θα χάσετε! Η θέα είναι μαγευτική!

Read More