Γαστρονομία
Μεσσηνιακά εδέσματα σας περιμένουν!

Από πού να πρωταρχίσει κάποιος, αν θελήσει να περιγράψει την κουζίνα της Μεσσηνίας. Άφθονα τοπικά προϊόντα, για να γευτείς και να αγοράσεις, εύγευστα πιάτα με προϊόντα του τόπου, μυρωδιές και αρώματα από τις κουζίνες είναι ένα κομμάτι από το γαστρονομικό σκηνικό που θα σε ταξιδέψει.

Ο τόπος είναι γνωστός για τα αγαθά που ευδοκιμούν στη γη της, όπως είναι τα σύκα και τα φραγκόσυκα, οι ελιές και το παρθένο ελαιόλαδο που δίνει άλλη γεύση στα πιάτα, το παστό, η σφέλα, το αράπικο φιστίκι (διαφορετικά, αραχίδες) είναι μερικά μόνο προϊόντα που θα μπορέσει ο κάθε επισκέπτης να απολαύσει.


Η τοπική κουζίνα είναι γεμάτη από λιχουδιές / νοστιμιές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Χοιρινό με πρασοσέλινο, κολοκυθοκορφάδες, καγιανάς, λαλάγγια, η ιδιαίτερη μεσσηνιακή σαλάτα, κόκκορας κρασάτος με χυλοπίτες και η ξακουστή γουρνοπούλα είναι μόνο μερικά εδέσματα που θα βρείτε στον τόπο.

Τι να πει κανείς για τα ολόφρεσκα ψάρια! Από την παραγωγή στην κατανάλωση απευθείας από τους ψαράδες της περιοχής. Ψητά, τηγανητά ή μαγειρευτά, όλα διαθέσιμα για εσάς! Μαγικά πιάτα με ψάρια όπως ο μπακαλιάρος τσιλαδιά και τα μπαρμπούνια σαβόρι κάνουν εντύπωση και σας περιμένουν να τα γευτείτε!

Read More