Η μεσσηνιακή γη χαρακτηρίζεται από εκπλήξεις και αντιθέσεις. Φιλόξενος τόπος και εύκολα προσβάσιμος, αφού διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και βρίσκεται δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, την Αθήνα.

Κάμποι, ελαιώνες, συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι μερικές εικόνες που σχηματίζουν το τοπίο. Παραλίες, ορμίσκοι, αμμουδιές, κολπίσκοι, ιδιαιτέρως υψηλά κύματα για τους σέρφερς, αλλά και ήρεμες θάλασσες για τις οικογένειες γεννούν την έντονη επιθυμία για διακοπές στον τόπο.

Η γαστρονομία της Μεσσηνίας είναι φημισμένη, αφού είναι ένας ευλογημένος τόπος. Δεν είναι τυχαίο που ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «και ομπρέλες να φυτέψεις, αυτές θα καρποφορήσουν»

Η αγροτική παραγωγή, όπως σύκα, πατάτες, φιστίκια και ελιές χαρακτηρίζουν τον τόπο. Τοπικές λιχουδιές κατακλύζουν τον τόπο απ’ άκρη σ’ άκρη. Και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος μένει πλήρως ικανοποιημένος.

Κάστρα ολούθε μαρτυρούν τις ιστορικές καταβολές της Μεσσηνίας. Από την πρωτεύουσα του Νομού, την Καλαμάτα, ξεκίνησε η επανάσταση του 1821. Μνημεία ενετικά και βυζαντινές εκκλησιές είναι στοιχεία που τοποθετούν κι αυτά το λιθαράκι τους στην ιστορική πορεία του τόπου.

Πολλά μουσεία θα ταξιδέψουν τον κάθε επισκέπτη στην ανάλογη εποχή και θα θαυμάσουν το μεγαλείο της μεσσηνιακής γης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε τα εισιτήρια. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στους φιλόξενους Μεσσήνιους κατοίκους και απολαύστε τις διακοπές σας!

Read More