ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΛΟΒΑΣ (30μ)
Δίπλα ακριβώς από τις ταβέρνες και τα καφέ, μια μεγάλη αμμώδης παραλία απλώνεται σε έκταση 1 χιλιομέτρου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη κρατώντας το χαρακτήρα της στα χρόνια. Τα ψηλά πεύκα προσφέρουν απλόχερα τη δροσιά τους και ο ήχος των τζιτζικιών δημιουργούν μια αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης. Η παραλία έχει άμμο μέσα και έξω, τα νερά είναι ρηχά- ιδανικά και για μικρά παιδιά.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΤΙΒΑΡΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ (1.5 χλμ)
Λίγο πιο δίπλα από την κεντρική παραλία της Γιάλοβας υπάρχει η παραλία του Διβαρίου. Σε αντίθεση με την παραλία της Γιάλοβας, είναι οργανωμένη διαθέτωντας ξαπλώστρες και beach bars. Είναι πολυσύχναστη με έντονο το νεανικό στοιχείο. Κοντά στο beach bar υπάρχει ένα ημιβυθισμένο πλοίο το οποίο έχει γίνει σπίτι για πολλά είδη ψαριών. Αν είστε από αυτούς που αναζητούν θαλάσσιες δραστηριότητες, το Διβάρι είναι εξαιρετικός προορισμός καθώς διαθέτει beach volley, και δυνατότητα για wind-surfing, sea-skiing, jet-skiing. Η παραλία έχει άμμο μέσα και έξω, τα νερά είναι ρηχά- ιδανικά και για μικρά παιδιά.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑΣ (9,7χλμ)

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου και σίγουρα η πιο φημισμένη της Μεσσηνίας είναι η Βοϊδοκοιλιά. Το σχήμα της θυμίζει το γράμμα Ω, καθώς είναι ένας σχεδόν κυκλικός κόλπος με πρασινογάλαζα κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη κρατώντας το χαρακτήρα της. Θα απολαύσετε το έντονο φυσικό στοιχείο το οποίο υπενθυμίζει στους επισκέπτες την απαράμιλλη ομορφιά που προσφέρει απλόχερα η φύση, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.
Η περιοχή προσελκύει πολλούς τουρίστες αλλά ταυτόχρονα διατηρεί δίνει την αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας. Πολλοί επιλέγουν να περάσουν ολόκληρη την ημέρα στη Βοϊδοκοιλιά, μέχρι και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Η παραλία έχει ονομαστεί ως «Τόπος Μοναδικής Φυσικής Ομορφιάς» και προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ (7 χλμ)

Η παραλία βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό Ρωμανός. Οι ντόπιοι την λένε και Γλυφαδάκι. Αποτελείται από πολλές μικρές παραλίες, η μία δίπλα στην άλλη. Βρίσκεται περίπου 2km Βόρεια της παραλίας της Βοïδοκοιλιάς και είναι προσβάσιμη από βορά και νότο. Ένα κομμάτι της είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και καφέ ενώ το άλλο κομμάτι της διατηρεί τη φυσική του ομορφιά. Το ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Ρωμανού είναι μοναδικό και αξίζει να μείνετε ως εκείνη την ώρα. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να δείτε θαλάσσιες χελώνες να γεννούν τα αυγά τους εδώ.

Read More